Hem / Avbryts ständigt i öppna kontorslandskap

 

Allt fler kontors byggs med öppna kontorslandskap och allt fler rapporter visar på att de öppna landskapen skapar både oro och större koncentraltionssvårigheter. En studie visar att vi i snitt avbryts var elfte minut om vi sitter i ett landskap som är öppet.

1633647-office-suply-business-meeting-in-backgroundNär det kommer till de öppna kontorslandskapen så är det ett otroligt attraktivt landskap och som även skapar större gemenskap mellan kollegor. Men, det går inte att komma ifrån att det finns många som har stora svårigheter med dessa landskap. De öppna landskapen kan både skada ens röst samt sänka produktiviteten bland kollegorna. Nu har det även kommit en stor undersökning som visar på att de som jobbar i öppna landskap blir avbrutna var elfte minut. Undersökning är gjord i 14 olika länder med 15500 anställ som alla jobbar i ett öppet kontorslandskap.  Många menar på att det är problematiskt men inte mycket blir gjort åt saken. Dock finns det mycket att göra för att skapa en miljö där alla kan trivas.

Attraktiv kontorsmiljö

Att handla hem produkter får exempelvis Kontorsshop ser ingen som något konstigt. Vi behöver papper och pennor för att ha en fungerande arbetsplats. Men när det kommer till trivseln i ett större perspektiv är det många som blir lamslagna. Lösningen är egentligen inte så långt borta utan handlar om att man måste tänka lite kreativt och med det jobba med skärmväggar och dela av rum för att skapa en känsla av att man är i ett eget rum, när det egentligen handlar om väggar man satt upp. Det finns otroligt mycket att göra och genom avskärmare så bryts även ljudet av och fler kan koncentrera sig.

Enklaste vägen att gå är att ha en workshop med företaget och gå igenom arbetsmiljön och hur de anställda trivs. För, om de trivs bättre kommer produktiviteten öka och det kommer att gynna företaget.