Hem / Black Friday poppis i Sverige

 

På fredag är det dags för en shoppinghögtid som går under namnet Black Friday. Högtiden är från USA och har på senare år kommit till Sverige. I år väntar man att den hos oss kommer så alla rekord.

ehandel-dator

För att lyckas med sin e-handel behöver mycket vara på plats och man måste se till att även ha tekniken på sin sida. Har man inte en e-handel som är lockande och lätt för besökarna att använda, kommer det leda till att färre väljer att handla hos en. Något annat som man måste vara duktig på är att hänga med i svängarna när det kommer till olika typer av högtider eller dagar då e-handlarna säljer mer. Ett utav dessa tillfällen är Black Friday – en köphögtid som infaller den sista fredagen i november varje år.

Blivit större i Sverige

Traditionen med Black Friday kommer från början från USA, och den har inte funnits speciellt länge i Sverige. Men på de få åren traditionen funnits här har den kommit att bli en allt viktigare dag för speciellt e-handlarna. Här kan man läsa att Black Friday i år kommer ta över positionen som årets största handelsdag. De senaste åren har i princip alla butiker satsat på Black Friday och gör man inte det, kan man lätt hamna efter.

Köper julklappar nu

Många företag ser redan nu att det kommer bli mer än dubbelt så stor tillströmning av folk som vill köpa varor för rabatterade priser, än det var förra året. Många passar på att köpa julklapparna redan nu, vilket gör högtiden ännu större. En del av butikerna har redan nu gått ut med sina reapriser så att de som vill handla kan se hur mycket rabatt de kommer få på vissa varor.