Hem / Den svenska dataspelsbranschen

 

Mitt i all förmörkelse blommar ännu den svenska datorspelsbranschen i all sin prakt. Branschen har fördubblat sin omsättning bara ett år tillbaka och om man blickar mot horisonten syns inga tecken på att de behöver hissa ner sitt segel. Kanske är ett svar på denna växande bransch alla nya plattforman de nu finns att tillgå? Spel i mobilen och paddan gör att du kan starta ett spel nästan vart du än befinner dig; tåget, i väntan på bussen eller efter maten i lunchrummet. Även de sociala nätverken såsom Facebook öppnar upp nya möjligheter till att leverera snabba och roliga spel. Högkonjunktur som lågkonjunktur har vi i alla tider alltid haft ett behov av att roa oss och att vara glada – vilket vi blir av att spela. Spelföretaget Mojang som ligger bakom framgångssagan Minecraft är känt över hela världen och omsätter flera miljarder kronor om året. Totalt har deras spel Minecraft sålts i 5,7 exemplar och företaget har gjort en ökning på 50% av sin omsättning.

Snabbfakta om dataspelsvärlden

  • Som sagt, det går bra för företagen och genomsnitt så anställer de 12 personer årligen.
  • Ser man till hur vi köper spel har den digitala marknaden gått om den fysiska och vi köper 1 av 4 spel på nätet.
  • Kanonsimulatorn som drar igång den svenska spelutvecklingshistorien hos Saab år 1960 räknas som ett av världens tre första spel.

Att få glädje av att spela sina spel hemma gäller det att ha en bra uppkoppling. Förbättra internetuppkopplingen hemma genom D-Link accesspunkter som gör att du kan öka räckvidden till din trådlösa signal.