Hem / Fixa Sveriges bästa arbetsmiljö

 

Jobb innebär ofta många rutiner som kanske kan bli rätt tröttsamma i längden. Att varje dag vara på ditt jobb 8-17, varken mer eller mindre, är kanske inte så inspirerande efter ett tag. Samma lunchrum, samma trötta kontorsstol och samma gamla blaskiga kaffe med utgången mjölk. Ofta ges det inte ens tillfälle att faktiskt lära känna dina kollegor på riktigt utan ni möts mest vid in- och utgången, eller i toalettkön. Det leder inte bara till sämre trivsel på din arbetsplats utan kan i många fall också leda till sämre arbetsmoral. För allt som oftast är det dina kollegor som gör ditt jobb till ett så trivsamt ställe, de kan till och med förlänga ditt liv.

Ordna trivseln med lätta knep

Som chef är en av dina viktigaste arbetsuppgifter att se till så att alla anställda trivs. Både med själva jobbet men också med sina kollegor. Att vara ett bra gäng genererar i vinst, och även om det är lite halvdålig stämning på jobbet just nu är det inget som inte går att ordna. Ett riktigt bra tips för att ändra på detta är att åka på en Skärgårdskonferens i Stockholm. Där lär ni inte er bara en massa nya saker utan får samtidigt en klart förbättrad gruppdynamik.

Andra möjligheter till succé med jobbmiljön är att göra saker tillsammans för att peppa igång ditt gäng. Det kan vara allt från att bjuda på en fika om fredagarna till att gå ut och äta middag någon gång då och då. Allt för att alla ska känna sig bekväma med människorna de spenderar majoriteten av sin vakna tid med. För en trivsam arbetsplats är en bra och framgångsrik arbetsplats, och det vill man inte gå miste om ifall man kan slippa. Och inte nog med det, du kommer också få så mycket tillbaka.