Hem / IT = framtidens yrke

 

När internet lanserades var det inte många som trodde att något så nyskapande skulle leda någon vart, men nu med facit i hand kan vi tydligt se hur just IT-branschen är bland de fortast växande branscherna.

”Långsiktigt ser jobbchanserna goda ut för den med siktet inställt på it-industrin. Arbetsförmedlingens prognoser över utvecklingen för många av yrkesgrupperna under den närmaste 10 åren ser också ljus ut.” skriver SvD i en artikel som publicerades i april detta år.

När det kommer till företag inom IT-branschen gäller det att synas på marknaden då konkurrensen är benhård, och bland det bästa man kan göra är att låta sina anställda marknadsföra företaget genom att exempelvis bära företagets logotyp på sina kläder, vilket du kan läsa mer om här.

Flera jobbtillfällen

Är det någon bransch som blomstrar och hela tiden söker arbetskraft så är det inom IT. Till exempel så brukar en IT-chef byta jobb omkring vart tredje år, för om man har ett snygg och meriterande CV, är det många som drar i en på arbetsmarknaden. Ibland kan det vara som så att en person som blir anställd exempelvis har haft en välgjord profil på Linkedin vilket gjort att denne blivit utvald för jobbet. Det är nämligen som så att just Linkedin har kommit att bli en av de största portalerna för att både hitta ny personal och för att marknadsföra sig själv på. Likaså är det många personer inom branschen som blir nerringda av olika bemannings- och rekryteringsbolag just av denna anledning, vilket också visar vikten av en tydlig profil på den typen av jobb sajter. Så ett tips för alla webbutvecklare och liknande: skapa en tydlig arbetsprofil online så ökar chanserna att ni blir headhuntade till nya arbetstillfällen!