Hem / Häng med i svängarna

 

Framgångssagorna blir allt fler för de som väljer att starta handel via nätet. Men vad är det som avgör om du blir framgångsrik eller inte?

 

hand-apple-iphone-smartphoneI P4 Norrbotten rapporteras det om hur näthandeln ökar, och det snabbt. Nätet har bland annat gjort kunderna mer kunniga, både om varorna och om sina egna rättigheter. Det gör så att många är väldigt pålästa när de besöker en fysisk butik eller så står de beredda med en smartphone och söker samt jämför på nätet samtidigt som de är inne i butiken. Det gör det bland annat svårt för de som jobbar deltid eller kortare perioder eftersom de inte kan vara lika pålästa som kunderna kanske kräver. Det gör att handeln har ställts inför nya utmaningar.

De branscher som har haft starkast handelsutveckling på nätet är livsmedel, leksaker och hemelektronik, skrivs det i bland annat Svenska Dagbladet. Tips för den som funtar på att ge sig in i e-handeln med allt vad det innebär. Men vad är bra att tänka på?

Hur blir man framgångsrik på nätet?

Det är många som vill starta eget och de som gör det börjar oftast på nätet och startar upp en e-handel. Vad är viktigt för att man ska lyckas där egentligen?  Något många får lära sig den hårda vägen är hur viktigt det är att ens handelssida har så kallad responsiv design, som Internet World bland annat skriver om här. Det är inte bara att webbsajten ska vara responsiv, alltså svarande och flexibel utifrån användaren och användarens olika enheter, men även bildbaserad och se snygg ut.

Om trafiktillväxten ökar via mobil kan det vara bra att lägga extra krut på det, särskilt som allt fler väljer att shoppa via sin smartphone i stället för med sin dator. Det gör det extra viktigt att det endast får vara ett antal klick bort till köp och så vidare. Det handlar med andra ord om så kallad intelligent kommunikation med kunden, eller den potentiella kunden.

Det är även viktig att företagets hela telefonväxel är både responsiv, något som den blir om man bestämmer sig för att använda sig av ett allt-i-ett-system som till exempel https://www.cellip.com/mobil-vaxel-premium/.