Hem / IT i Sverige

 

Det finns mycket vi är bra på när det kommer till Sverige och IT-branschen. Vi är kreativa och skapar många nya lösningar. Vi vill skapa det bästa streamingprogrammet för musik, vi vill göra det bästa casinot och de bästa datorspelen, vi ger oss inte i första taget.

Ett av de mest kända svenska It-företagen är Spotify. Den första och största tjänsten för streaming av musik. Idén var att man skulle få tillgång till all världens musik gratis, det skulle finansieras genom reklam. Och nog har de blivit stora alltid, de har spridit sig över världen och man kan även betala en summa varje månad för att slippa reklamen och få obegränsad musik. Och nu är det inte längre bara musik, Spotify har vuxit och innefattar nu även saker som Astrid Lindgrens inspelade berättelser om exempelvis Emil i Lönneberga, en riktig skatt. Andra tjänster har följt efter och försökt göra samma sak som Spotify men de är ännu störst.

Minecraft är ett spel som skapats i Sverige och spridits som en löpeld över världen. Det kreative spelet där man kan bygga upp hela världar i pixlar har blivit enormt populärt och folk använder det till allt från nöje till undervisning och programmering. Man kan ju fråga sig, varför är vi så himla duktiga på det här med IT i Sverige? Kanske kan det bero på att det trots allt är väldigt kallt och mörkt stora delar av året, så då kanske man sitter inne vid dator mer än vi hade gjort om vi hade haft ett klimat likt det i Brasilien. Vi har det också gott ställt och många är universitetsutbildade som kanske ger ett litet försprång när det kommer till att utveckla nytt inom IT. Vi kan i alla fall konstatera att vi är duktiga på det, och passa på att njuta av allt vi lyckas åstadkomma!