Hem / Ny teknik bättre smidighet, sämre kropp

 

Vi gör vågen för ny teknik och dyrkar våra iphoner som om de vore gudar. Och till viss del är dem det. Detta då de bestämmer över våra liv. Vi omges dygnet runt att teknik. Men många är det som blir helt lamslagna av om något går sönder. Du kan återskapa raderade filer. Ta det lugnt. Dock är det viktigt att du tänker på att inte använda NAS enheten innan du lämnat in hårddisken och fått en analys på den.

Snabbare liv – sämre kropp

Vi kan inte både ha kakan och äta den. Med den nya tekniken och den nya livsstilen blir vi mer stillasittande och får onda kroppar. Den som inte hört uttrycket ”gamnack” kan luta sig tillbaka och känna att denne inte berörs av detta. Då man får gamnacke av att luta sig ner över sina tekniska prylar. Ipadnacke, sms-tumme eller mobilarm är andra termer man inte vill förknippas med sig själv. Eller vill man kanske det?

Trots att vi omfamnar den finns det många nackdelar med den digitala revolutionen. Några av dessa är den så kallade ipadnacken då vi sitter nedböjda med våra huvuden och belastar nacken. Vi får även problem med våra ögon då vi anstränger dem mer för att hela tiden försöker hitta skärpa. Utvecklingen går framåt. Men, vi är inte riktigt där ännu. Det här med övervikt känns kanske dumt att ta upp då det är så självklart. Men, faktum är att eftersom vi inte rör på oss så mycket så kanske behöver vi at upp det gång på gång igen. Om du vågar så borde du köpa en stegräknare för att då få det svart på vitt hur lite du verkligen går. Över 10 000 steg ska vi gå en dag. Kommer du upp med det så borde du klappa dig själv på axeln.